Христо Иванов: Европа трябва да подкрепи руснаците, които се противопоставят на Путиновия режим

1
43
Христо Иванов
Христо Иванов. Снимка: Facebook

Христо Иванов призова Европа да подкрепи руснаците, които се противопоставят на режима на президента Владимир Путин. Това беше направено пред делегатите на извънредното пленарно заседание на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа /ПАСЕ/. Според Иванов Съветът на Европа трябва да разработи комплект от инструменти за подкрепа. 

“Трябва да изпратим послание, че сме заедно с тези руснаци, които се противопоставят на Путин. Това е много важно да се подчертае. Тази организация трябва да разработи нов комплект инструменти да помогне на тези руснаци и да бъде заедно с тях, за да не остават сами”, заяви той.

Иванов е ръководител на българската делегация в ПАСЕ.

Съпредседателят на “Демократична България” обяви, че и в лично качество ще гласува за изключването на Русия от ПАСЕ. И обясни, че вотът му се основава на декларацията на българския парламент, който заклейми “по възможно най-силен начин руската криминална агресия срещу Украйна”.

“Нашата най-голяма надежда за мир е Украйна да издържи. Ако Украйна бъде превзета със сила, ще живеем в свят, в който ще се питаме кой е следващият”, каза Христо Иванов.

Той призова колегите си ПАСЕ да изпрати много ясен сигнал не само към Комитета на министрите, но и към правителствата и парламентите на страните членки, че подкрепата за Украйна е подкрепа за нашите надежди за свобода и за международен модел, основан на закона и правилата, съобщиха още от „Демократична България“

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Бесен
Бесен
1 година по-рано

Ти не представляваш интересите на България и не можеш да говориш за българите. Ти представляваш интересите на глобалистите. Ти си мръсен плъх изпълзял от задника на САЩ и Сорос.

http://www.budnaera.com/202201f/2211010.html