Горна Оряховица получи 9 млн. лева за ремонт на пътища, улици и канализация

0
71
Ремонт
Ремонт. Снимка: АПИ

Подписани са четири споразумения за финансиране на общински проекти за над девет милиона лева в Община Горна Оряховица, съобщиха от пресцентъра на общината.

Средствата се отпускат по националната Инвестиционна програма за общините. Те са за част от проектите на Община Горна Оряховица, обезпечени с общо 30 млн. лв. в Закона за държавния бюджет за 2024 г. – програма, която ще се изпълнява в следващите три години. Финансирането е за ремонти на общински пътища и улична мрежа, а също за изграждане на водопроводи и канализация.

Предстои основен ремонт на улиците „Васил Априлов“, „Мано Тодоров“, „Пирот“ и „Христо Смирненски“. Предвидено е цялостно преасфалтиране на пътното платно с оформяне на напречни наклони, подмяна на бордюри и възстановяване на тротоарната настилка и шахтите.  

С отпуснатите средства ще се финансира и проектът на Общината за изграждане на водопровод, канализация, отводняване, улично осветление и основен ремонт на пътна част по ключовата за Горна Оряховица улица „Цар Освободител“. 

Основен ремонт на пътната отсечка между селата Горски Долен Тръмбеш и Върбица също е сред споразуменията за финансиране. Сегашното състояние на този път създава предпоставки за пътни произшествия, а по него ежедневно пътуват деца от други населени места, тъй като във Върбица училището е средищно. 

МРРБ предоставя средства и за основен ремонт на пътя Полски Тръмбеш – Велико Търново – Крушето, в участъка към село Никюп. Пътят осигурява връзка с горнооряховския общинския център, както и с пътната артерия Велико Търново – Русе. 

Цвета Галунова изброи 104 причини, поради които заслужава доверие на изборите

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments