Германският посланик у нас: Това не е война на руския народ, а на Путин

1
63
Президент на Русия Владимир Путин
Президент на Русия Владимир Путин. Снимка: Архив

Това не е война на руския народ, а на държавния им глава Владимир Путин, заяви германският посланик у нас Кристоф Айххорн. По думите му е нужно да се вземе поука от историята. Той даде като пример взаимоотношенията между немците и руснаците след Втората световна война. Според него предоставянето на оръжия за Украйна от Германия е исторически обрат. Айххорн коментира пред „NOVA“:

Ние не сме променили принципите си. Промени се ситуацията, в която се намираме. Затова ние реагирахме политически. Германия и нейните партньори се опитаха да постигнат решение със средствата на дипломацията, но Кремъл не прие тези опити. Международната общност призовава Путин да преустанови действията в Украйна и предупреждава Руската федерация да не употребява химически и биологични оръжия срещу цивилното население, защото това ще доведе до още по-строги мерки и затягане на санкциите.”

Германският посланик у нас е категоричен, че мерките наложени на Русия дават резултат. По думите му НАТО и Европейският съюз остават дистанцирани от този конфликт между двете държави. „България играе важна роля като част от отбранителния съюз заради своето географско положение„, смята Айххорн.

Според дипломата Европа трябва да стане независима спрямо доставките на руски газ. Според него решението е всички страни членки на Евросъюза да се обединят на енергийния пазар. Той е категоричен, че в бъдеще страните ще заложат на алтернативни енергийни източници и допълни:

Така ще можем да се противопоставим на тези тенденции.

Абониране
Известие от
guest
1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Винкел
Винкел
9 месеци по-рано

До шибания посланик на Германия у нас: Това Е военна операция на РУСКИЯ НАРОД, за неговото бъдеще и съществуване. Т.нар. Запад си създаде и финансира украинските нацисти с цел конфликт с Русия.
Когато има заповед по Украинската ТВ за кастрация на руски войници; когато Зеленски нарича руското население на Украйна „организми“, това прави военната операция, ОПЕРАЦИЯ НА РУСКИЯ НАРОД!!!