ГЕРБ: Защо рецидивисти ги пускат под домашен арест, а Нено Димов – не?!

2
196
Красимир Велчев
Снимка: ГЕРБ

От ГЕРБ обявиха, че според тях Нено Димов не може да извърши друго престъпление. Те попитаха защо извършители на тежки престъпления и рецидивисти ги пускат под домашен арест, а него – не.

Именно вероятността Нено Димов да извърши друго престъпление и да повлияе на разследването беше аргументът на прокуратурата да поиска той да остане за постоянно в ареста.

Пред „БНТ“ днес зам.-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев отхвърли тази възможност и подчерта, че дори и да бъде обявен за международно издирване, бившият екоминистър няма къде да се укрие.

Що се отнася до подготвяния вот на недоверие Велчев обяви, че опозицията постоянно говори за кризи и по този начин насажда мнение у хората, че ги има. И попита:

„Защо се изпуска този етап 2013-2014 година, когато те върнаха България години назад. Сега същите тези искат вот на недоверие. Отново ли искат да спрат развитието на държавата?“

По отношение на кризата в Перник, той каза, че е имало неща, които е можело да бъдат избегнати и затова сега са предприети тези действия и от премиера Бойко Борисов, и от прокуратурата.

Според Велчев няма как правителството да бъде свалено при вота на недоверие. ДПС вече обяви, че ще гласува „за“, но от ГЕРБ смятат, че „Воля“ няма да се обявят „против“ кабинета и да застанат до тези, които създадоха правителството на Пламен Орешарски.

Ето какво още каза Велчев:

„Г-н Марешки има доста практично мислене. Той е от бизнеса и няма да подкрепи тези, които създадоха тогава кризата.“

2
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
1 Коментирайте темите
1 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
2 Коментатори
СъдияШвейк Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Швейк
Швейк

Ако прокуратурата ни е толкова тъпа,колкото изглежда ,дупе да й е яко.Аз на мястото на Нено Димов ще ги осъдя така в международния съд,че свят ще им се завие!Сигурен съм ,че той е достатъчно умен и ще им разкаже играта!Все съм виждал тъпотия,но такива идиотщини не….Жалко само ,че всеки убиец ще пуснат под гаранция ,или домашен арест,не и очевидно невинен човек!