ДПС и БСП се съюзиха, ще събарят правителството

1
1022

ДПС и БСП се съюзиха и заедно ще събарят правителството на Бойко Борисов. Това стана ясно след проведените днес консултации между двете политически сили. „Движението за права и свободи“ ще подкрепи подготвения от „БСП за България“ вот на недоверие в сферата на околната среда и водите.

След срещата от ДПС обявиха, че застават зад социалистите по много причини. Най-формалната била, че са опозиционна партия. Най-съществената била, че има водна криза в Перник. Имало криза и с отпадъците. Третата причина била, че управленската програма на ДПС била насочена именно към екологията. Нейното мото е „Чист въздух, чиста вода, чиста храна и чиста енергия“. От ДПС смятали, че основният двигател на растеж у нас ще е именно „зелената икономика“.

Според зам.-председателят на партията Йордан Цонев правителството води хаотични политики в сферата на екологията, което води до „перманентни кризи“, предаде „Darik News“.

Според ДПС вотът на недоверие ще доведе до няколко резултата. Първо ще станат ясни всички проблеми и второ ще се разбере имат ли всъщност управляващите мнозинство, защото след излизането на „Атака“ от коалицията формулата се е променила.

От партията изчислиха, че ако всички заявяващи себе си за опозиционни сили подкрепят вота, то правителството ще падне. Ако обаче не го направят, тогава има нова формула на властта.

От БСП пък заявиха, че подготвените от тях 40 страници с мотиви са малко, за да опишат колко опасен е кабинетът „Борисов 3“ за българските граждани. Ето какво още каза Драгомир Стойнев:

„Това правителство, откровено можем да кажем, е заплаха за българските граждани.“

Разговорите на БСП ще продължат с представители на „Воля“ и независими депутати.

1
Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
1 Коментирайте темите
0 Отговори на темата
0 Последователи
 
Най-интересен коментар
Гореща тема
1 Коментатори
Никола Скорошен коментатор
  Абониране  
нови стари най-гласувани
Известие от
Никола
Никола

Интересно започва да става.
До сега казвах,че правителството не може да падне поради,че е коалиционно,но сега започва коалиционна атака.
Това вече е сериозен проблем.
Две групи ще воюват,а не партия срещу партии.