ГЕРБ говорят за неподдържани пътища, а раздадоха милиарди на „наши фирми“

0
312
Път към плажа в "Сарафово"
Пътя към плажа в "Сарафово". Снимка: ПП "Възраждане"

Един от кандидатите на ГЕРБ за народен представител е публикувал в страницата си в социалната мрежа Facebook следния пост за пътищата в България:

„През последните години не се поддържа качествено състоянието на пътищата. Добре, че нямаме сериозни зимни месеци, защото фирмите, отговарящи за зимното почистване, нямаха нито хора, нито техника. Примерите в Бургас са няколко. Малко Търново, Обзор и т.н., когато отговарящата фирма отказа да извади машините си ноември 2023 г.

В края на миналия месец зададох няколко въпроса на служебния регионален министър по темата с пътищата в област Бургас, през които ще премине туристопотока през лятото. Срещнах разбиране, но пътната инфраструктура в областта е голяма. Необходими са спешни действия по закърпване на сериозно компрометираните участъци, за да предотвратим пътнотранспортни произшествия.

Това е мой приоритет и ще се боря да можем да имаме необходимото редовно поддържане на пътищата, качествена инфраструктура и работещи фирми, което ще е гаранция за по-голяма безопасност и по-малко инциденти. Работим за подобряване на пътната свързаност в региона, чрез осигуряването на четирилентови пътища, които да свързват общините с областния център. Но докато това се случи не трябва да допускаме съществуващата да се руши!“

Да не забравяме, че през годините, когато управляваха ГЕРБ, част от тези пътища са имали възможност да ги оправят, но не са го направили. Освен това по време на тяхното управление са се случили следните неща:

 – 53 милиона лева за АМ „Хемус” изтекоха към фирми на ГЕРБ, а самата магистрала дори още не е начертана – поне три от лотовете ги няма дори на чертеж!

 – 5,5 милиарда лева са раздадели на определени фирми за строеж и ремонтиране на пътища, както и укрепване на свлачища!

 – 8,6 милиарда лева са раздадени без обществени поръчки отново за пътища и язовири!

ГЕРБ управляваха дълги години задкулисно заедно с ДПС, а сега пишат, че пътищата не са били поддържани. Но да не забравяме, че благодарение на „качественото управление“ на ГЕРБ сме стигнали дотук и че и с „тяхна помощ“ нямаме качествени пътища, което допринася за катастрофи и жертви – показател, по който България държи челните места в целия Европейски съюз. 

Опасен ли е „Слънчев бряг“? Ето какво се съветват един друг английските туристи във Facebook

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments