Опасен ли е „Слънчев бряг“? Ето какво се съветват един друг английските туристи във Facebook

1
412
Туристи в "Слънчев бряг"
Туристи в "Слънчев бряг". Снимка: Искра.бг

Опасен ли е българският курорт „Слънчев бряг“ за чуждестранните туристи, които го посещават лятото? Това обсъждат самите те помежду си в голяма Facebook група, с над 100 000 души в нея, посветена на настоящия сезон.

Датчанинът Карстен Стаел пита потребителите дали в курорта се срещат много джебчии, които да ограбват туристите и моли за съвет преди предстоящата си екскурзия идното лято. За по-малко от 24 часа той е получил близо 100 отговора от хора от цяла Европа, повечето от които споделят, че посещават „Слънчев бряг“ от дълги години.

Техните мнения са разнопосочни, като част от тях споделят, че са ставали жертва на обир, а други, че в курорта е доста по-спокойно, отколкото в други европейски дестинации. Повечето от тях се обединяват около мнението, че най-опасно е в градския транспорт, където туристите трябва да бъдат изключително внимателни за личните си вещи и да не ги остават без надзор.

Ето какво още пишат те:

Джанис Фулартън, Шотландия:

„Посещаваме курорта от години. Очевидно е че трябва да бъдете внимателни, както бихте били навсякъде. Най-важното нещо е да бъдете нащрек, ако използвате обществени автобуси“.

Мартин Петч, Англия

„Откъде ги измисляте тези глупости? Ходя в България от 15 години, никога не съм имал проблеми. Не знам защо курортът се слави с толкова лошо име…“

Дейвид Джеймс Кларк, Англия

„Откраднаха ми телефона. Когато отидох да го съобщя в полицията, крадецът с телефона ми, вече бяха там“. 

Рейчъл Паси, Англия

Със сигурност адски много по-малко, отколкото да речем в Лондон, Бирмингам, Манчестър, Ливърпул, Лийдс или Нюкасъл. Може би по-близо до Испания, Франция, Гърция или Германия…

Стейси М. Логи, Англия

„За повече от 15 години, в които ходя там, наскоро съм виждал само един човек да краде. Става дума за тийнейджър, който открадна един вейп на крайбрежната алея.. Със сигурност е много по-безопасно от Обединеното кралство“.

Шарън Джи Форстър Макдоналд, Англия

„Близо десет години ходим там и сме нямали проблеми. Докато миналото лято с братовчед ми не бяхме ограбени в автобуса… Полицията не ни обърна внимание. Бъдете много внимателни! Вече гледаме на курорта в друга светлина, защото не сме се връщали там, откакто това се случи“.

Манди Гленън, Англия

„Единствените лоши неща, за които съм чувал, е че преджобват в автобусите. Ние имаме апартамент в „Слънчев бряг“ и ходим там от 19 години. Чувал съм много по-лоши неща за Бенидром в Испания“.

Стефани Смит, Англия

„Пътуваме от почти 15 години и никога не сме ставали свидетели или обект на нещо подобно. Джебчиите са доста често срещани в автобусите, но както навсякъде другаде просто пазите собствените си пари и т.н. Малко по-безопасно е от други места, на които сме били“.

Доун Уилкинс, Англия

„Посещавал съм курорта пет пъти и мога да кажа, че обичам България! Но бях ограбен на крайбрежната алея, като дори не усетих кога и от кого чантата ми е била разкопчана. Разбрах чак, когато стигнах до ресторанта. Дръжте вещите си близо до вас. Все пак мога да кажа, че това не ме отблъсна и се върнах в „Слънчев бряг“ още два пъти!“.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] Опасен ли е „Слънчев бряг“? Ето какво се съветват … […]