Георги Харизанов: Предложението от ИТН прилича на нещо, чиято цел не е да мине през пленарна зала 

0
70
Георги Харизанов
Снимка: Георги Харизанов. Фейсбук

Високомерието на Слави Трифонов вероятно не е много очарователно за така наречените партии на протеста, както и за БСП. Това каза пред „БНР“ анализаторът Георги Харизанов от Института за дясна политика.

Той определя предложеното от ИТН правителство като „нещо, чиято цел не е да мине през пленарна зала и не е да управлява“.

Номинацията на Николай Василев анализаторът оцени високо. Той подкрепи и предложението Любомир Дацов да бъде министър на икономиката.

Анализаторът даде висока оценка на номинациите на ИТН за премиер – Николай Василев и за министър на икономиката – Любомир Дацов. Другите хора, които са с внушителни дипломи и професионален стаж, „не съм сигурен, че са с внушителни познания за българската действителност“.

Георги Харизанов подчерта, че познанието на езици е забележителна характеристика, но онова, което е важно, не е ясно дали може да се каже по отношение на евентуалните министри. С огромно значение е дали новите лица имат нужните контакти в България, както и достатъчно високо уважение от бизнес сферите у нас.

Анализаторът оприлича цялата история на „тролене на политическата система от ИТН“ и допусна, че може „да продължат да я тролят с още едни избори“.

Харизанов отбеляза, че високият резултат от вчерашния вот на „Демократична България“ се дължи на факта, че в редиците на партията „има истинска борба на личности – с преференции“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments