Фондация „Пловдив 2019“ ще получи допълнителни 1,375 милиона лева

0
125
Заседание на общински съвет
Заседание на общински съвет

1,375 милиона лева допълнителни финансови средства от бюджета на града ще получи Фондация „Пловдив 2019“. Това бе решено на заседанието на Общинския съвет в града под тепетата.

Първоначално предложението не бе прието и бе представено в точката за актуализация на средствата и за други културни институции. След дълги дебати зам.-кметът Илия Кирчев предложи прегласуване. На него 26 души от местната власт дадоха положителен вот.

Евелин Парасков от Съюз за Пловдив изтъкна, че не съществуват конкретни срокове за плащане в договорите. Отбелязването на този факт бе прието като основателно. Така в новите такива ще бъде предвиден такъв.

Фасадата на къща „Верен Стамболян“ в стария град също предизвика спорове. Парасков изтъкна, че не е допустимо да се правят ремонтни дейности на паметници на културата, ако те не отговарят на спазването на специфичните норми и правила и законово изискуемите документи.

От Съюз за Пловдив считат още, че поддръжката и подобренията за Античния театър са нещо необходими. По отношение на тези дейности за Маазата обаче считат, че няма да донесат необходимата ефективност.

Те подчертаха, че са се извършвали и през предишни години. По тази причина трябва да се изготви проект, който да разреши проблемите в обекта изцяло, а не ежегодно да се влагат пари за ремонти.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments