Дядо Коледа се спусна по фасадата на УМБАЛ-Бургас и зарадва десетки деца

0
1141
Дядо Коледа зарадва децата в УМБАЛ-Бургас
Снимка: Ivan Hristov Ivanov, Facebook

Дядо Коледа се спусна по фасадата на УМБАЛ-Бургас и донесе усмивки на десетки деца в лечебното заведение. Благотворителната инициатива е организирана предимно от четирима души, от които двама алпинисти и е била подкрепена от техните приятели. Сред организаторите е Иван Иванов, който разказа за Искра.бг:

„Идеята дойде на единия от алпинистите. Той я е споделил на колегата си, който от своя страна – на мен. Аз трябваше да намеря начин как да реализираме проекта и дали той въобще е възможен.“

Иванов пуска публикация във Facebook страницата си, на която веднага откликват журналисти и медици, работещи в болницата с координати на пиара. Оказало се, че трябва да бъдат преодолени няколко документални проблема, така че да бъдат зарадвани малчуганите.

„Става въпрос за държавна, а не частна болница. Не е достатъчно директорът да каже „да, давайте, правете го“. В случая става въпрос за държавна сграда и трябваше малко повече разрешения, но чрез имейли и пиара на болницата, всичко беше много добре направено и се получи много добре според мен. Не може всеки да се спуска, откъде му падне, защото ако стане злополука, ще се търси отговорност на болницата. Алпинистите, които се спускаха бяха професионалисти и нямаше никакви проблеми.“, разказа Иванов.

 

Резултатът от усилията им – десетки усмивки на децата, имащи нужда да повярват в чудесата на празника.

„Всички деца бяха много добре настроени. Абсолютно всички ни съдействаха, за да може всичко да се случи нормално и по правилния начин, за да може всяко едно дете да получи подарък – освен тези, настанени за лечение в Педиатрия, но и бебенцата и в Неонатология.“, разказа Иванов, като подчерта, че съдействие са получили от всички – от медиците, охраната и всички служители.

 

А защо точно детските отделения?

„Ние сме алпинисти. Искаме да видим доволните лица на децата, които са в Детското отделение на болницата в Бургас, когато получат нещо символично от Дядо Коледа, висящ пред прозореца на отделението.“

 

Всички подаръци организаторите са закупили със собствени средства.

„В тези тежки времена и на фона на COVID пандемията, не всеки може да отдели пари. Говорим за нормални хора, които работят както аз и вие, и получават нормална заплата. Те дадоха от хляба си, за да могат да направят едно дело за децата, които по неволя им се е наложило да бъдат в болницата на Коледа“, каза Иванов.

Останал е един подарък, който Иванов ще занесе на дете в нужда. Той сподели, че става въпрос за 16-годишно момиченце, което никога през живота си не е получавало нищо от дядо Коледа.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments