Доброто е живо: 86-годишна жена дари пенсията си на УМБАЛ-Пловдив

0
279
УМБАЛ-Пловдив
УМБАЛ-Пловдив, Снимка: Скрийншот от Google Maps

Пловдивчанка трогна ръководството на УМБАЛ-Пловдив до сълзи. Тя е на 86 години и дари цялата си пенсия на лечебното заведение. Жената не е пожелала нейното име да бъде оповестявано. Тя иска със сумата от 300 лева да бъдат закупени предпазни средства за медицинския персонал, предаде „DarikNews“.

Жената е пациентка на УМБАЛ-Пловдив и многократно е била лекувана там. Тази сутрин е пристигнала на входа и е поискала среща с изпълнителния директор. Охраната обаче й е казал, че няма как да я пусне заради противоепидемичните мерки.

Тогава 86-годишната женка не се отказала, а позвънила на лекаря, който се е грижил за нея. Той излязъл на входа и тя му дала пенсията си от 300 лева с молба да предаде парите на ръководството на болницата.

Жената казала, че е решила да направи дарението, защото точно в този момент, когато епидемията от коронавирус е завладяла света, медиците имат нужда от подкрепа и съпричастност.

Директорът д-р Динчо Генев коментира, че УМБАЛ-Пловдив е получил помощ от много различни дарители, но този жест ги е трогнал до сълзи.

„Прекланяме се пред хора с възрожденски дух и способни на такива благородни жестове като 86-годишната пловдивчанка.“, добави той.

Д-р Генев призова хората да си останат вкъщи за посрещането на най-големия християнски празник – Великден.

Това не е първият случай, в който възрастен човек дарява своята пенсия на лечебно заведение. Хората дават и последната стотинка, с която е трябвало да преживеят месеца в подкрепа на медиците.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments