Денков: Президентът излиза от рамките на Конституцията и законите

0
24
Акад. Николай Денков и президент Румен Радев
Акад. Николай Денков и президент Румен Радев. Снимка: Скрийншот от видео

„Аз нямам ментори, може би това е проблемът на президента. Той не ми е ментор. Нямам други ментори.“

Това заяви министър-председателят Николай Денков пред журналисти в отговор на нападките от държавния глава, че трябва да се еманципира от своите ментори. Премиерът е в Приморско, където ще участва в награждаването на победителите в триатлона „Лъвско сърце“.

„Не искам повече да коментирам чужди думи. Има много по-важните неща като студентите, като това, което прави правителството, отколкото да коментирам изказванията на някакви хора“, заяви Денков. На въпрос дали е възможно сближаване между президентството и правителството, той отговори така:

„Винаги съм казвал, че институциите трябва да работят според това, което е заложено в Конституцията и законите. Този, който излиза от рамките, е президентът.“

Николай Денков коментира и трагичния инцидент от снощи, в който 15-годишно момче бе пометено от автомобил в центъра на града. Според премиера последните промени в Закона за движение по пътищата вече дават резултати, но работата трябва да продължи, така че тези случаи да бъдат сведени до нула. Той подчерта:

„Ние сме излезли от времето, в което се говори и трябва нещо да се направи. От една страна, Народното събрание прие тези промени. Както вече стана дума, броят на пияните и дрогираните шофьори започна бързо да намалява, след като бяха приети промените. Виждате, че има още такива и затова продължаваме с проверките. Това ще донесе резултат, въпросът е, че все още не сме стигнали до там.“

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments