БСП внася четвъртия вот на недоверие към кабинета „Борисов“ 3

0
62
Корнелия Нинова
Снимка: БСП

БПС днес ще внесе в деловодството на парламента вота на недоверие. Той е за провала на правителството в сферата на околната среда и водите. Това е четвъртият вот срещу кабинета „Борисов“ 3.

Повод за него е водната криза в Перник и внасянето на боклук от Италия. От БСП твърдят, че от регионална кризата с липсата на питейна вода може да се превърне в национална.

Според тях има проява на некомпетентност и неангажираност. Има съмнения и за корупция.

Освен това ситуацията в Перник според червените може да се утежни още повече. Хората дишат мръсен въздух, а въпросът с вноса на отпадъци от чужбина е повече от неясен.

Миналата седмица БСП проведе консултации по вота на недоверие с ДПС, „Воля“ и независимите депутати.

От „Движението за права и свободи“ обявиха, че ще подкрепят мотивите на социалистите и ще гласуват „за“ свалянето на правителството.

След срещата от ДПС обявиха, че застават зад червените по много причини. Най-формалната била, че са опозиционна партия. Най-съществената била, че има водна криза в Перник. Имало криза и с отпадъците. Третата причина била, че управленската програма на ДПС била насочена именно към екологията.

От „Воля“ пък казаха, че все още не са решили как ще гласуват.

Тази седмица БСП разширява консултациите с извънпарламентарни партии и ще проведе срещи с АБВ и „Движение 21“. Поканени за разговори са и от „Демократична България“.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments