Бойко Ноев: Ако Путин натисне копчето, скоро в България ще има икономическа криза

2
666
Бойко Ноев
Бойко Ноев. Снимка: Скрийншот от видео на "Евроком"

„Ако днес Путин, условно казано, натисне копчето, много скоро в България ще има икономическа, а оттам и политическа криза“.

Това заяви пред „БНР“ бившият министър на отбраната и посланик на България в НАТО Бойко Ноев, който коментира темата „Лукойл„, която по думите му може дори да събори правителството, сформирано от „Продължаваме промяната-Демократична България“ и ГЕРБ-СДС.

„Не може да не се забележи неестествената активност на някои депутати, които очевидно представляват други, невидими за простото око интереси. Които се опитват да наложат непосилни условия за функционирането на „Лукойл Нефтохим“ в този му вид. Те очевидно целят да упражнят натиск върху руските собственици и руските собственици го признават вече със съобщението си, че обмислят продажба“.

Според Бойко Ноев се наблюдава притеснителна пасивност от страна на кабинета, който не предприема мерки, с които да избегне тази криза криза. Той допълни, че липсата на действия е обяснима в условията на сглобка.

По думите му въпросът не е дали, а кога и как да спре използването на руски петрол в рафинерията в България и напомни, че бъдещото решение за продажбата на рафинерията в Бургас има изключително геополитическо значение.

Ноев изрази мнение, че това кои ще бъдат бъдещите собственици зависи от картата на региона. Той призова прехвърлянето на активите на „Лукойл“ в Бургас да се извърши прозрачно и пред очите на обществото, като с тези действия може да се ангажира единствено парламента. 

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Петър Първи
Петър Първи
2 месеци по-рано

А Путин досега защо не го е натиснал, нали Русия ни обяви за вражеска държава?

Моци
Моци
2 месеци по-рано

Икономическа криза, като тази в Русия ли? Щото за последните две години половината им население се изнесе по терлици…