БНТ: Каменаров е бил едновременно в болнични и в командировка

0
132
Константин Каменаров. Снимка: скрийншот БНТ
Константин Каменаров. Снимка: скрийншот БНТ

Директорът на БНТ Константин Каменаров действително е бил в болнични от 14 до 20 февруари, но е имал планирана командировка в Брюксел за конференция по лична покана на председателя на Европейския парламент Антонио Таяни и се наложило да пътува до Брюксел, но само за един ден – на 19 февруари.

Този отговор изпраща БНТ до Софийския градски съд, потвърдиха от съда. Съдебният състав запита дали генералният директор на БНТ е ходил на работа от 14 до 20 февруари, времетраенето което е посочено в болничния лист. Питането на СГС е в рамките на проверката на болничния му лист, която съдът нареди след като Каменаров не се яви на 18 февруари на делото заради заболяване и то беше отложено, а на следващия ден в новините на телевизията се видя, че той е в Брюксел на конференция за предизвикателствата пред аудиовизиуалните медии.

От отговора на БНТ до СГС се разбира, че командировката на генералния директор е била планирана по-рано за два дни, но след заболяването му е променена на един ден. В писмото на БНТ до съда се казва:

„Ha 14 февруари в ĸpaя нa зaceдaниe нa Упpaвитeлния cъвeт нa тeлeвизиятa Kaмeнapoв ce e пoчyвcтвaл злe и e нaпycнaл cгpaдaтa. Ha 18 февруари e yвeдoмил пo тeлeфoнa, чe e бoлeн и мy e издaдeн бoлничeн лиcт. Toгaвa e пoдгoтвeнa и зaпoвeд зa зaмecтвaнe, ĸaтo e oпpeдeлeн Baлepи Зaпpянoв зa зaмecтниĸ. Koмaндиpoвĸaтa нa Kaмeнapoв в Бpюĸceл e плaниpaнa мнoгo пo-paнo и e билa пo личнa пoĸaнa нa пpeдceдaтeля нa Eвpoпeйcĸия пapлaмeнт Aнтoниo Taяни. Πopaди нeвъзмoжнocт дa бъдe oтлoжeнo пътyвaнeтo, Kaмeнapoв e зaминaл, нo caмo зa 19 февруари. Зaпoвeдтa зa ĸoмaндиpoвaнe e издaдeнa нa 12 февруари и e зa двa дни. Ha 20.02 зaпoвeдтa зa ĸoмaндиpoвaнe e видoизмeнeнa и e caмo зa 1 дeн – 19 февруари.“

Законът не допуска възможност човек да бъде командирован, докато ползва отпуск по болест. От отговора на БНТ до съда обаче изглежда, че Каменаров е направил именно това.

Делото на Каменаров в СГС, където той обжалва условна присъда от Софийския районен съд от 1 година и 3 месеца за шофиране след употреба на алкохол, е отлагано многократно заради негово неявяване по различни причини, като последния път бе насрочено за 13 март.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments