БАН: 9 млади учени бяха отличени в областта на природо-математическите и хуманитарно-социалните науки

0
43
БАН

Девет млади учени бяха отличени в конкурс в областта на природо-математическите и хуманитарно-социалните науки. Наградите носят имената на бележити учени от Българската академия на науките /БАН/, както и на чуждестранни членове на Академията, по повод техни юбилейни годишнини.

За 2021 година наградите са на имената на проф. Лютфи Заде, чуждестранен член на БАН и на акад. Азаря Поликаров, по случай 100-годишнината от тяхното рождение.

При природо-математическите науки първа награда взе Мерилин Мазен Ал-Шариф от Института по биофизика и биомедицинско инженерство. Втората награда отиде при Даниела Йорданова Аветисян (Институт за космически изследвания и технологии) и Ива Василева Дойчева (Институт по биоразнообразие и екосистемни изследвания).

При хуманитарно-социалните науки първата награда бе връчена на Мина Чавдарова Христова (Институт за етнология и фолклористика с Етнографски  музей). Вторите награда бяха присъдени на Адриана Светлинова Спасова-Топурова (Институт за балканистика с Център по тракология) и Александра Димитрова Миланова (Институт за литература). Третите места грабната Борис Пламенов Боев (Институт за изследване на населението и човека), Боряна Владимирова Владимирова (Институт за литература) и Елена Иванова Борисова (Институт за литература).

Наградите за конкурса са частно дарение. Отличията се присъждат за научен труд на млад учен/и, самостоятелно или в съавторство в колектив от млади учени.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments