Автошколи в Пловдив настояват за дистанционно електронно обучение

0
132
Автошкола
Автошкола. Снимка: Pixabay

Автоинструктори и курсисти от Пловдив настояват незабавно да преминат в дистанционна форма на обучение във вече осигурените за целта платформи.

Въпреки въведените епидемиологични мерки в страната, автошколите все още продължават да провеждат своите занятия в класни стаи, предават от „bTV“. Учебните часове се провеждат при постоянно проветрение на помещенията, макар ниските температури навън, споделя Трифон Кацаров, управител на звено за шофьорски курсове. Броят на присъстващите в час е намален с около 60%, но рискът от евентуално заразяване остава висок.

На този етап няма изгледи желанието на курсистите да бъде удовлетворено. Логика липсва, смята Кацаров. Пред него стои отворен въпросът защо училищата имат право да провеждат своите уроци онлайн, а шофьорските школи – не. Припомняме, че и двете звена работят по една и съща наредба. 

Според инструкторите предоставените три квадратни метра за един курсист не представляват гаранция за безопасност. Много от преподавателите вече са били заразени с коронавирус.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments