Алибегов: Разбрахме защо са ограниченията, вирусът „не излиза“ след 23:00 часа

2
2708
Ресторант
Ресторант. Снимка: Pixabay

Председателят на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов направи многозначителен коментар за последните решения на управляващите, с които се ограничава работата на заведенията. Както Искра.бг ви съобщи със заповед на министъра на здравеопазването от 29 октомври до 12 ноември беше преустановена дейността на всички нощни заведения.

Вчера пък Областният кризисен щаб в София реши от 1 ноември ресторантите и кафенетата да работят до 23:30 часа като мярка срещу разпространението на COVID-19.

По този повод Алибегов заяви следното:

„Сега разбрахме защо са тези ограничения в чужбина. Вирусът „не излиза“ след 23:00 часа!“

Той потвърди, че предложението за намаленото работно време наистина е дошло от браншовите организации, както обяви и кметът на столицата Йорданка Фандъкова.
Алибегов обаче отново подчерта, че според данните на Регионалните здравни инспекции заведенията са чак на десето място по риск от заразяване с коронавирус. Пред тях са фирмите, фабриките и училищата например, които обаче остават отворени.

Алибегов беше категоричен, че няма бизнес в България, който да може да издържи шест месеца с преустановена дейност, предаде „Dnes.bg“.

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Anton
Anton
3 години по-рано

Абсолютно съм съгласен! Няма бизнес, който да издържи на 6 месеца затваряне. Колко пъти да се каже, че не ако говорим за огнища, това не са заведениета. Айде дайте глътка въздух на сектора. Стига все той е отнасял.

Emcho123
Emcho123
3 години по-рано

Тази мярка със затварянето не работи! Оставете ни да работим. Утре вирусът ще си тръгне, но съсипаната икономика няма да се оправи с ваксина.