Ресторантите и кафенетата в София ще работят до 23:30 часа от неделя

0
969
Кметът. Снимка: Фейсбук, Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova
Кметът. Снимка: Фейсбук, Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova

От 1 ноември заведенията за хранене и питейните заведения в София ще работят до 23:30 часа. Налагането на вечерен час беше окончателно решено от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса. Това съобщи в профила си в социалната мрежа Facebook кметът Йорданка Фандъкова. Тя подчерта, че предложението за ограничаване на работното време е дошло от браншовите организации. При проверки през изминалата нощ е било установено, че нощни заведения в столицата работят въпреки заповедта на министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов да преустановят дейността си до 12 ноември.

Ето какво още съобщи кметът Йорданка Фандъкова:

„За вчера в София са регистрирани 1048 нови случая на заразени с COVID-19. Тревожен е фактът, че нараства броя на хоспитализираните – от 449 на 28 октомври на 532-а на 30 октомври. Увеличават се и пациентите, които се нуждаят от интензивно лечение.

Затова, отново призовавам всички, да спазваме мерките.

Да носим маска на закрити обществени пространства, в това число в градския транспорт и в магазините, в които пазарувате. Да спазваме дистанция от поне 1,5 м винаги, когато е възможно, включително и навън. Да мием ръцете си с вода и сапун. Правилата не са трудни, но намаляват в пъти вероятността от заразяване.
Само заедно можем да намалим темпа на заразяване и така да дадем възможност лекарите ни да лекуват болните ефективно.

Проверките на екипите на общината, полицията и здравната инспекция продължават. За последните 7 дни са съставили 260 предупредителни протокола, 75 акта за нарушения на Закона за здравето и са проверени 820 граждани, с наложена карантина.“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments