Пентагонът сформира специална група за разследване на наблюдаваните НЛО

0
197
ОФИЦИАЛНИ КАДРИ НА НЛО; Неидентифицирани летящи обекти в САЩ

Пентагонът сформира нова работна група за разследване на НЛО, наблюдавани от американските военни самолети, според двама служители в отбраната, цитирани от “6ABC Action News”Заместник-министърът на отбраната Дейвид Норкист ще помогне за наблюдението на работната група, която се очаква да бъде официално разкрита през следващите няколко дни, разкриха официалните лица. Предишните усилия на Пентагона бяха да се проучи какви неидентифицирани въздушни явления виждат Военноморските сили на САЩ, тъй като много от документираните срещи са свързани с техните самолети.

Министерството на отбраната не отговори веднага на искане за коментар.

Членовете на Конгреса и Пентагона дълго време изразяват опасения за появата на неидентифицираните самолети, които са прелетели над американските военни бази, представлявайки риск за военните самолети. Няма консенсус за техния произход, като някои вярват, че те могат да бъдат дронове, потенциално управлявани от земни противници, които искат да разузнават, а не са извънземни.

Комитетът за разузнаване на Сената гласува през юни Пентагонът и разузнавателната общност да предоставят публичен анализ на срещите след официалното пускане на Пентагона на три кратки видеоклипа, показващи самолети на САЩ, срещащи тези явления.

“Имаме неща, които летят над нашите военни бази и на места, където провеждаме военни учения. Не знаем какво е и не е наше, така че това е легитимен въпрос, който трябва да зададем”, каза пред местна информационна станция в Маями, WFOR-TV през юли председателят на комисията ген. Марко Рубио.

“Честно казано, ако това е нещо извън тази планета, всъщност може да е по-добре от факта, че сме наблюдавали някакъв технологичен скок от името на китайците или руснаците или някой друг противник”, добави той.

Видеоклиповете, пуснати от Пентагона, показват, че неидентифицирани летящи обекти се движат бързо, докато са записани от инфрачервени камери. Два от видеоклиповете съдържат членове на групата, които реагират с удивление колко бързо се движат обектите. Един глас спекулира, че може да е дрон.

Президентът Доналд Тръмп през април нарече кадрите “адски видеоклип” и каза на Ройтерс, че се чуди дали е истински.

През май Си Ен Ен получи “доклади за опасност” от Центъра за безопасност на флота, в които подробно се срещат самолети на ВМС на САЩ и “неидентифицирани въздушни явления”.

“Неизвестният самолет изглеждаше с малки размери, приблизително с размерите на куфар и сребрист на цвят”, се казва в един доклад, описващ инцидент от 26 март 2014 г.

Докладите описват наблюдаваните явления като “Безпилотни въздушни системи (UAS)” – официалната терминология на Пентагона за безпилотни самолети.

Видеоклиповете на флота бяха пуснати за първи път между декември 2017 г. и март 2018 г. от To The Stars Academy of Arts & Sciences – компания, съосновател на бившия музикант Blink-182 Том ДеЛондж, който казва, че изучава информация за неидентифицирани въздушни явления.

По-рано Пентагонът е проучвал записи на въздушни срещи с неизвестни обекти като част от затворена класифицирана програма, пусната наскоро, която стартира по молба на бившия сенатор Хари Рийд от Невада. Тази програма беше стартирана през 2007 г. и приключи през 2012 г. според Пентагона, тъй като те прецениха, че има по-високи приоритети, които се нуждаят от финансиране.

Бившият ръководител на програмата Луис Елизондо заяви пред CNN през 2017 г., че той лично вярва, че “има много убедителни доказателства, че може да не сме сами”.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments