Какво може да се очаква след обявената от Владимир Путин военна мобилизация в Русия?

0
39
Владимир Путин
Владимир Путин. Снимка: Facebook

С мобилизацията и ядрените заплахи руският президент Владимир Путин е натиснал мотиката, която ще го удари после по челото. Това мнение изрази пред „NOVA“ журналистът Асен Агов. Той подчерта, че ако са верни данните, че цели 260 000 души са напуснали страната, това означава, че военният контингент, който е искал да събере държавният глава, на практика е избягал.

А що се отнася до референдумите в Украйна, тях никой не ги взимал насериозно. Никой не бил убеден, че те са легитимни и реално отразяват волята на хората в тези райони.

Агов подчерта също така, че Вашингтон отправи предупреждение към Москва за употребата на ядрено оръжие. А противодействието на Русия е именно САЩ. От друга страна една 10-килотонна тактическа бомба ще засегне дори и гражданите на самата държава, управлявана от Владимир Путин. Агов дори посочи, че Русия на практика се е оказала едно конвенционално джудже.

Проф. Михаил Станчев пък е на мнение, че е много опасно Европа отново да отвори своите граници за руснаци. В Грузия са влезли вече 400 000 души.

Но според него по никакъв начин не трябва да се изключва възможността Путин да прибегне до употребата на ядрено оръжие, защото от него можело да се очаква абсолютно всичко. Самият руски президент бил притиснат отвсякъде и можел да направи много голяма беля. Но ако това се случи, той щял да получи наистина един жесток отговор.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments