Председателят на Комисията по хазарта Александър Георгиев е освободен от поста му

0
273
Министерство на финансите. Снимка: архив
Министерство на финансите. Снимка: Архив

Председателят на Комисията по хазарта (ДКХ) Александър Георгиев е освободен от поста му. Това е станало по негова молба. Временно Комисията ще се ръководи от Георги Йорданов, началник на кабинета на Владислав Горанов, предадоха от Министерството на финансите.

Георги Йорданов е определен като човек с богат административен опит. Заемал е ръководни и експертни длъжности. До момента бе назначен на позиция началник на кабинета на министъра на финансите. Бил е и ръководител на Инспектората на Министерството на околната среда и водите.

Също така е заемал позициите държавен инспектор в Инспектората на Министерството на финансите. директор на Инспектората на Министерството на земеделието и храните и главен секретар на Националната служба за растителна защита.

Предприеха се действия за промяна в състава а ДКХ. Новите лица са Стоян Стоянов – главен секретар на Министерството на правосъдието, Паун Илчев – председател на Българския институт по метрология, Красимир Бояджиев – началник на отдел „Разследване на особени случаи“, дирекция „Контрол“ в Централно управление на НАП и Емил Захариев – директор на специализирана дирекция в ДАНС.

Това стана след проведените разговори с министъра на икономиката, министъра на правосъдието, председателя на Държавна агенция „Национална сигурност“ и изпълнителния директор на Националната агенция за приходите.

От Искра.бг припомняме, че Александър Георгиев е признал, че е покровителствал бизнеса на Васил Божков. Лидерът на НФСБ Валери Симеонов заяви по-рано този месец, че не само Комисията по хазарта „удобно и печелившо е пасувала“, но и служители във финансовото министерство не са я контролирали достатъчно:

600 млн. годишна злоупотреба е трябвало да се платят по закона, но са били задържани от оператора. Безспорно е, че не е упражняван контрол. Законът се прилага превратно, Комисията по хазарта си затваря очите“.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments