Надежда за живот: Млад лекар във Видин помага на пациенти с прекаран инсулт

0
155
Лекар
Снимка: Pixabay

Млад лекар вдъхва надежда за нов живот на редица пациенти, прекарали инсулт. След като в продължение на близо година болницата във Видин остава затворена поради липса на кадри, днес отделението по неврология отново работи, благодарение на д-р Ангел Благоев.

Лекарят споделя пред „Bulgaria ON AIR“, че един от най-удовлетворяващите моменти в кариерата му идва, когато помага на младо момиче на 22-годишна възраст. Въпреки тежкото си състояние, девойката успява да се възстанови, благодарение на грижите, положени от медика, „и това усещане не може да го изпита всеки и не може да го купиш с пари“.

Именно вътрешната мотивация е стимулът, който подтиква младия специалист да започне да лекува в един от най-бедните райони у нас, защото „хората имат право“ да получат адекватни грижи без значение от възрастта и положението си, смята д-р Благоев.

Към днешна дата отдаденият доктор работи с няколко медицински сестри в отделението, но се надява съвсем скоро още негови колеги да последват добрия му пример и да се включат в екипа.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments