Зов за помощ: Набират се средства за семейството от Българене, чиято къща изгоря в петък

0
494
Пожар
Снимка: Йонка Иванова, Facebook

Семейството от плевенското с. Българене, чиято къща изгоря вчера, се нуждае от помощ, съобщава „NOVA”. Припомняме, че домът им е изгорял в петък сутринта около 07:30 часа, като хората са останали даже и без дрехи на гърба си. Огънят е погълнал всичко – покъщнина, документи, последните средства на семейството.

Петър Залямов първи се събужда в дома си, за да тръгне за работа, когато вижда пламъци в кухнята. Жена му разказва, че той я е събудил и я е извел навън задено с децата. Първи на пожара се е отзовал кметът на селото, който вече е започнал кампания за набиране на най-необходимото, а именно строителни материали за възстановяване на сградата.

Петър, съпругата му и двете им деца са познати в селото като скромно семейство. Мъжът работи при местен животновъд. Засега са настанени при роднини. Местните хора събрали дрехи и храна, за да им помогнат. Предстои да се търси и техника за двете малки момичета, които учат дистанционно.

Средства и дарения за семейството, засега се набират в кметството на плевенското село Българене. Предстои разкриването на дарителска сметка.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments