Журналист: Възможно е Украйна да си върне териториите до няколко месеца

0
12
Българският журналист Христо Грозев
Българският журналист Христо Грозев. Снимка: Igor Pobog, Фейсбук

Изходът от войната след края на зимата може да бъде с положителен резултат за Украйна, заяви разследващият журналист Христо Грозев. По думите му войниците от Русия се оплакват от липсата на топли дрехи и оборудване и молят хората да ги подпомогнат. Според него има огромни проблеми с логистиката и финансирането на руската армия.

“От друга с Украйна продължава да получава помощи за нелетални оръжия и инструменти. Въпросът е дали този гамбит, който Русия в момента играе с газовите заплахи, ще доведе до спиране не потока от помощ през зимата. Това е основният фактор”, коментира журналистът пред „NOVA“.

Грозев прогнозира, че ако продължат потоците от оръжия и нелетална техника към Украйна, има вероятност те да спечелят войната. Той посочи, че Путин се стреми да събере около 50-60000 нови войници. По думите му през последните няколко седмици има вътрешна борба в Русия между крайно десните и националистически сили, които искат да има мобилизация.

“Това засега не е в интерес на Путин, защото в големите градове живеят в илюзия, че война няма. Войната се чувства в Далечния изток, в бедните региони, откъдето идват най-много от войниците на контрактна основа”, разясни Грозев.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments