Жителите на столичния кв. „Банишора“ недоволстват заради нов паркинг

2
1599
Мартина Стефанова
Мартина Стефанова. Снимка: Скрийншот от видео на "БНТ"

Жителите на ж.к. „Банишора“ в София съобщават с недоволство за изграждането на нов паркинг, който ще бъде на мястото на улица и зелена площ в квартала. Проблемът, според хората, е, че там има твърде много автомобили и малко останали зелени площи, предават от „БНТ“.

Мартина Стефанова коментира, че Тодор Кръстев, кметът на район Сердика, без съгласуван проект е решил да слива ул. „Гредетинс“ със зелената площ. Така той е създал три реда нови паркови места.

Не това е решението на казуса с многото превозни средства, категорична е Мартина, има как справянето с него да стане „по нормален градоустройствен план“.

Главният асистент на района обясни, че устройственият план предвижда въвеждането на еднопосочно движение в карето „Опълченска“, ул. „Охрид“, ул. „Подполковник Калитин“ и ул. Сливница. Реално това е ремонт на тротоара и междублоковото пространство, поясни той.

Абониране
Известие от
guest

2 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Val Mar
Val Mar
2 години по-рано

Крайно време е да започне изграждането на многоетажни подземни и надземни паркинги навсякъде в София. Иначе няма спасение!

Баретата
Баретата
2 години по-рано
Reply to  Val Mar

Ако искаме да наградим Европа и тяхната инфраструктура можем да използваме тяхните парички за наподобяване на подземни паркинги но много по модерни и технологични, че като дойдат от Европа тук и те да искат така, пък и ще са скъпички, перфектно за мотото на нашите политици – ,Далаверата прави силата’ хд