Жители на село Розино искат изселването на фамилия Ескендерови

0
249
Илюстративна снимка на цигани. Източник: Фейсбук страница на Ангел Джамбазки
Илюстративна снимка на цигани. Източник: Фейсбук страница на Ангел Джамбазки

След масовия бой между две цигански фамилии в Розино, жители на карловското село започнаха подписка с искане за изселване на едното от проблемните семейства – това на Ескендерови. Местните излязоха на спонтанен протест, за да покажат недоволството си срещу зачестилата агресия. Те изпратиха отворено писмо до областния управител на Пловдив, началника на МВР в града, кмета на общината и кмета на село Розино, предаде „БНТ“.

Седмица след боя между фамилиите Ескендерови и Среброви, съгражданите им споделят, че живеят в страх и напрежение. Родители се страхуват за децата и дори да ги водят на детска градина и да ги пускат на училище.

Протестиращите настояват за постоянно полицейско присъствие в селото. Те искат да имат полицейски участък.

„Проблемите датират от десетилетия. Може би от средата на ’90-те години. Това, което е в правомощията на общината и което ние направихме в последния един месец, след проведени срещи с областна дирекция на полицията в Пловдив, с Районно полицейско управление – Карлово, разбира се, написахме и писма до министъра на вътрешните работи. Успяхме да постигнем едно съгласие за създаването на полицейска приемна тук в село Розино. Тази идея датира още от 2006 година, от когато ние сме искали при всички министри на вътрешните работи създаването на подобна приемна“, коментира зам.-кметът на община Карлово Антон Минев.

По думите му създаването на полицейски участък ще бъде следващата стъпка след приемната.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments