Жестокото убийство на Димитър от Цалапица: Установиха двама мъже, помогнали на обвиняемия

0
113
Димитър Малинов
Димитър Малинов. Снимка: Facebook

Прокуратурата в Пловдив води разследване, по което като обвиняем е привлечен 30-годишен мъж за жестокото убийството на 24-годишния Димитър Малинов, съобщиха от обвинението.

Убийството е станало на 20 юли в Цалапица. Вследствие на извършените множество процесуално-следствени действия са били установени двама мъже, които са спомогнали на обвиняемия, извършил убийството, да избегне наказателно преследване, без да са се споразумели с него предварително.

Установено е, че малко след извършване на убийството двамата са извършили действия по укриване на тялото на жертвата. Предвид това с постановление от 31 юли Окръжна прокуратура-Пловдив е разделила материали в друго досъдебно производство за извършено престъпление – лично укривателство, което е било изпратено по компетентност на Районна прокуратура.

Окръжният прокурор на Пловдив Ваня Христева, ръководството на Окръжна прокуратура и наблюдаващият прокурор се срещнаха с близките на Димитър и ги увериха, че по делото се извършват активни действия по разследването в спешен порядък с цел в максимално кратък срок да бъде установена фактологията по случая.

Христева съобщи, че за установяването на обвиняемия е била изготвена европейска заповед за арест и тя е изпратена за изпълнение на компетентните власти.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments