Жена от Правец стана жертва на телефонна измама

0
445
Измама
Измама. Снимка: МВР

Жителка от Правец е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от ОДМВР-София.

Около 13:25 часа вчера 71-годишна жена от града заявила в полицията, че е била измамена по телефона за голяма сума пари и златни бижута. Пострадалата разказала, че около 11:30 часа на домашния си телефон получила обаждане, в което спрямо нея били отправени закани и заплахи, като обаждащите се поискали пари, за да не ги осъществят.

В същото време на мобилния й телефон се получило обаждане от непознат, който се представил за „инспектор Георгиев“. Мнимият полицай услужливо посъветвал стъписаната жена да изпълни исканията, да даде каквито пари и бижута има, като я успокоил, че с „колегите“ му следят бандитите изкъсо. В резултат на масираната атака на измамниците жената оставила до кофата за боклук на тротоара пред къщата си близо 13 000 лева, четири златни пръстена, златна гривна и златен гердан. От спрелия малко по-късно пред адреса автомобил излязъл маскиран мъж, взел парите и бижутата, помахал и се оттеглил в неизвестна посока.

Потърпевшата изчакала известно време и посетила лично районното управление, където потърсила „инспектор Георгиев“, в резултат на което разбрала, че е станала жертва на измама. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление. Полицията апелира горещо:

При получаване на телефонно обаждане с искане за пари под какъвто и да е предлог, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112, в най- близкото управление на МВР, съобщете на кмета на населеното място или на полицейския инспектор, отговарящ за района Ви!“

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments