Зелена инициатива! Служители на АПИ засадиха дървета край новия обходен път на Бургас

0
306
Залесяване
Залесяване. Снимка: АПИ

Днес се проведе акция по залесяване в района на новоизградения обходен път на Бургас. Тя е по инициатива на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/, като нейни служители засадиха фиданки от широколистния вид Koelreuteria paniculat. Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване.

Инициативата за засаждането им е част от заключителните събития по Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014-2020 г., а целта е да се популяризира идеята за екологично чист транспорт, опазване на природата, намаляване на вредните емисии в райони с интензивен пътен трафик.

Обходният път на град Бургас е един от проектите, реализирани с финансиране от оперативната програма. С изграждането му трафикът на пътуващите от Западна и Северна България се изнесе извън гр. Бургас, с което значително се повиши безопасността на движение, комфортът на пътуващите, както и времето за придвижване. Пренасочването на транзитния трафик извън урбанизираната част на града намали и замърсяването в жилищните квартали.

Бургазлийка: Многоетажен паркинг до пазар „Краснодар“ ще превърне района в лабиринт от тесни улици с магистрален трафик

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments