Заводът за авточасти на Теклас инвестира във Враца

0
208
Теклас
Снимка: кмет на Враца Калин Каменов

Фирмата “Теклас България“, която произвежда каучукови съединения и тръби от пластмаса за автомобилната индустрия, до 2 месеца ще подпише с Общината за откриване на ново предприятие във Враца. Това обяви кметът Калин Каменов във Facebook.

„Тази седмица проведохме среща в Централата на компанията, на която ми връчиха всички необходими документи. На скромна церемония бяхме заедно с министъра на икономиката Емил Караниколов и изпълнителният директор на Българската агенция за инвестиции Стамен Янев“, зави кметът.

Предстои компанията да се спре на някои от предлаганите от Общината терени, да получи сертификат от БАИ и Общинския съвет да одобри сделката. Цялата процедура ще отнеме около 2 месеца, обяснява още Каменов. Строителството на първия етап от проекта ще продължи 6 месеца. Стартово ще бъдат открити 500 работни места, като те постепенно ще достигнат 1000. Инвестицията ще бъде за над 30 млн. лева.

Теклас е обвързана с почти всички големи марки автомобили, а откриването на завода ще допринесе за подобряване на икономическия климат в града, прогнозира още той.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments