Завишен брой охранители и без лица под 18 години самостоятелно в моловете

0
61
Търговски център
Търговски център. Снимка: Pixabay

Моловете въвеждат сериозни мерки заради увеличаващия се брой случаи на заразени с COVID-19 у нас. От Българската асоциация на ритейл центровете съобщиха, че ще бъде завишен броят на охранителите. Освен това няма да се допускат лица под 18-годишна възраст.

В някои области на страната втората мярка беше въведена като задължителна със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция. Но тя ще бъде прилагана дори и на местата, за които няма издадена заповед, става ясно от съобщението на Българската ритейл асоциация, цитирано от „DarikNews“.

Лицата под 18-годишна възраст ще могат да посещават моловете само с родител или законен настойник.

От Българската ритейл асоциация твърдят, че още от началото на пандемията техните членове правят всичко възможно, за да гарантират сигурна и безопасна среда на своите посетители. Сега тази стъпка била поредната мярка в същата насока. От Асоциацията апелираха гражданите също да подхождат отговорно при посещаването на търговските центрове.

Освен това от организацията вече заявиха и своята готовност за незабавна среща с отговорните институции относно мерките.

Според Тексаската скала, по която се движи Националният оперативен щаб, посещението в мол е толкова опасно, колкото и плаж, плуване в басейн или седмица работа в офис.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments