Затварят „Филиповци“ и „Факултета“ заради ръст на заболелите от Covid-19

0
509
Квартал Филиповци в София
Квартал Филиповци в София, Снимка: Скрийншот от Google Maps

Затварят кварталите „Филиповци“ и „Факултета“ в София заради ръст на заболелите от Covid-19. Решението е било взето днес от Столичния оперативен щаб. Забраната за влизане и излизане ще важи от 00:00 часа тази нощ, съобщи в профила си в социалната мрежа Facebook кметът Йорданка Фандъкова.

Установени са били и голям брой контактни лица, става ясно още от публикацията. Заповедта за ограничителните мерки се издава от директора на Столичната здравна инспекция д-р Пенчев по предложение на софийския оперативен щаб.

До второ нареждане се забранява влизането и излизането от ж.к.„Филиповци“ и кв. „Факултета“, освен за отиване на работа с представяне на служебна бележка от работодател и нужда от медицинска помощ. Ограничава се и движението на територията на двата квартала, с изключение на излизания за посещение при личен лекар и за закупуване на храна и лекарства. Забраняват се събирането на повече от двама души на улици и в междублокови пространства, както и отбелязването на семейни тържества със събиране на близки.

Екипи на Столичната регионална здравна инспекция вече са започнали да взимат проби от контактните лица, чиито резултати ще бъдат готови през следващите дни.

„В двата района се изпълнява засилено почистване и дезинфекция. По моя заповед ще бъдат налагани санкции на всички почистващи фирми, чийто служители не носят предпазни маски и ръкавици по време на работа на територията на София.“, съобщи още Фандъкова.

Безплатното паркиране в „синя“ и „зелена“ зона се удължава до 26 април.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments