Защо поставянето на пейки на детска площадка е мисията невъзможна за Община Плевен?

0
495
Детска площадка в междублоково пространство в Плевен
Детска площадка в междублоково пространство в Плевен

Детска площадка в междублоково пространство в Плевен е останала без пейки. Те са били премахнати в края на август 2020 година. Отговорни за случилото се, твърди източник на Искра.бг, са двама души, живущи в най-близкия до мястото блок.

Причината? Те неведнъж са се оплаквали от детския шум, който се чува от площадката. В един момент вероятно са решили, че е най-добре пейките да бъдат премахнати. По този начин родителите няма как да стоят прави с часове, за да наблюдават безопасността на децата си. Няма как и те, особено по-малките, да посещават детския кът без майките и бащите си.

Съответно площадката си стои почти празна в името на спокойствието на двама души с определени позиции и контакти в обществения живот на града.

За възстановяването на пейките е пусната молба до Община Плевен с искане да се поставят нови такива. Молбата е била подадена на 24 март. Входящ номер за нея идва на 11 април, когато подателят на искането е информиран, че ще все пак ще бъдат поставени съоръжения. Две на брой, въпреки че допреди отстраняването им, те са били 4. Въпреки, че детската площадка обслужва близо 8 блока в района.

Отговор от Община Плевен
Отговор от Община Плевен

В края на май пейки все още няма. Предстоят трите летни месеца, в които времето за игра навън е най-подходящо. Малчуганите обаче няма да могат да се събират на познатото място около блока, тъй като поставянето на няколко приспособления за сядане изглежда е невъзможна мисия за Община Плевен.

Въпросът е само един: Защо? Защо е нужно родителите да правят чудеса от храброст в името на това децата им да могат да бягат и скачат на воля в загражденията на площадката, а те да наблюдават спокойно тяхната игра? Нужно ли е майките и бащите да стоят в пясъчника и по земята или пък трябва да са прави в продължение на часове?

Търсейки отговори на тези и други питания, от медията ни се опитахме да се свържем с Община Плевен и да разговаряме, но никой не вдигна при позвъняванията ни на дадения телефон за контакт.

От Искра.бг оставаме на разположение за всички засегнати страни да изкажат своята гледна точка!

Очакваме и Вашите сигнали на iskra@iskra.bg!

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments