Защо педофили са на свобода, а 17-годишният им ловец е в ареста?

3
2816
Ален Симеонов
Ален Симеонов. Снимка: Ален Симеонов в центъра и младежи, Фейсбук

17-годишният Ален Симеонов е известен у нас с групата си „Ловци на педофили“. Той и приятелите му помагат на жертви на сексуални престъпления и на потенциални такива.

Ален и още едно момиче от групата им са били задържани вчера и са престояли в ареста почти целия ден, съобщи в личния си профил във Facebook журналистът Станислав Цанов. Сигналът срещу тях е бил подаден от разкрит от момчето педофил, който се е оплакал, че е бил удрян. Софийска районна прокуратура ще реши и установи дали това се е случило в действителност. Ироничното в случая е, че нито един от 28-те хванати с всички доказателства насилници – чатове, разговори и кадри, не е бил задържан.

Ален Симеонов
Снимка: Ален Симеонов, Фейсбук

Нашата държава е една от малкото страни, в която няма регистър на педофилите. В него се съдържат данни за лицето, адрес на пребиваване, престъплението, за което е осъден и негова снимка. В България тези лица могат да заемат длъжности, осигуряващи им близост с деца, без да бъдат обезпокоявани. Бившият началник на отдел „Киберсигурност“ към ГДБОП Явор Колев твърди, че страната ни е предпочитана дестинация за педофили от целия свят. В нашата държава се крият имената и лицата на насилниците, а правата им са повече от тези на жертвите им.

Досега квалификациите за педофилия, според Международна класификация на болестите /МКБ/, са включвали и помислите, но това е било променено и вече не се причисляват към парафилиите – сексуална извратеност. Според експерти в областта щом няма полов акт, то тогава даден човек не е престъпник, без значение неговите помисли. В България има хора и организации, които защитават и подкрепят педофилите. За тях явно е хуманно и естествено да си представяш как извършваш сексуални действия например с невръстното дете на съседа ти.

През 2016 година децата, станали жертва на педофили, са 323, а през 2020 година броят им се е увеличил до 680, заяви експертът и национален координатор по киберсигурност Явор Колев в „Студио Actualno“. Той посочи, че в тази статистика влизат и жертвите на посегателство чрез изнудване и изпращане на порнографски материали. По думите му най-уязвимата група е между 11 и 13 години. Според доклад на ООН от 2009 година около 750 000 педофили постоянно дебнат в интернет пространството с цел да установят контакт с деца. По данни на UNICEF от същата година има над 4 милиона сайта, в които има материали с малолетни и деца под 2-годишна възраст.

Заради нашата сбъркана система и заради това, че няма адекватни и действащи закони за педофилите, ще се организира събитие за Ален Симеонов и другите ловци на сексуални насилници над деца. Организаторите приканват хората да дойдат пред 1 РПУ на бул. „Шипченски проход“ в София от 08:00 часа в четвъртък. Те коментират, че се събират заради беззаконието, заради притеснените родители, заради медиите, заради депутатите и за да:

Покажем на сексуалните насилници над деца, на тези гнусни същества, че за тях бял ден няма да има в България!

Абониране
Известие от
guest
3 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Неутрален
Неутрален
1 година по-рано

Преди малко повече от 100 години чичко Фройд разкри, че най-гласните противници на нещо са именно тези, които го практикуват най-активно и се обявяват толкова гръмко, за да отклонят вниманието и подозрението от себе си. Доказателствата в подкрепа на Фройд са толкова много, че мога да напиша книга с тях, ако реша. Така че Аленчо и компания също трябва да бъдат разследвани. Повече от сигурен съм, че ще открият интересни неща за тях.

Мани
Мани
1 година по-рано

Ален е нацист и носи свастики, пребива и прави проблеми на шествието на жените…това малко шоу дето “лови педофили“ не стигна далеч.

Някой
Някой
22 дни по-рано

Това лайно, което се е вживяло в ролята на градският шериф е точно на един шамар живот.