Заради пожар: Две семейства от Добрич останаха без дом

0
343
Къща
Снимка: Скрийншот от репортаж на NOVA

Две добрички семейства останаха без дом, след като пожар погълна къщата им в събота. Едното от години се бори за оцеляването на малкото си момиченце, което предстои да бъде оперирано.

5-годишната Сиана е едно от децата на „Българската Коледа“. Тя е с вродена аномалия, която засяга едно на 100 хиляди деца. Детето има луксация на коленете, която води до тежки деформации и претърпява няколко операции. На 27 февруари му предстои операция в Германия, но сега близките й се с сблъскват с нов, тежък проблем – домът им се е запалил в събота вечерта. При пожара е загинала и бабата на Сиана.

Вуйчото на момиченцето, Пламен Михайлов разказа за „NOVA“, че се е опитал да влезе и да спаси майка си от пожара, но гледката, която е видял, не я пожелава на никого.

Заради злополуката, къщата не е годна за обитаване.

Родственица на семейството споделя, че сега те си нямат абсолютно нищо – домът им е въглен, имуществото им изцяло е изгоряло. По думите й специалистите са препоръчали сградата да се събори и построи наново.

В социалната мрежа хората се обединяват, за да им помогнат – събират се дрехи и неща от първа необходимост.

Пламен е готов да възстанови фамилната къща с приятели, стига да има фирма, която да им помогне със строителни материали.

В момента потърпевшите се намират при роднини.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от