Заради пари: Съседка преби с лопата и дърво възрастен мъж във врачанско село

1
811
Пенсионер
Пенсионер. Снимка: Pixabay

Възрастен мъж е бил пребит с лопата и дърво, а след това е ограбен от своя съседка. Бруталният случай е от врачанското село Градешница, а нападателката от години е негов социален асистент.

86-годишният мъж е вдовец, а синът и дъщеря му живеят и работят в града. Наглежда го 69-годишна негова съседка, която пере, чисти и пазарува срещу заплащане. Навръх Никулден, след като се отбива при него за малко, тя се връща и започва да го бие.

„От вратата право към мен. С плесница ме удари. Аз спях и си заврях главата под кревата. Тя взе лопатата за печката и започна да ме налага. Аз пищях и виках „какво правиш, защо“. Ако главата ми беше малко отвън – направо смърт“, разказва през сълзи възрастният мъж пред „bTV“.

Пенсионерът има рани по цялото тяло. Освен с лопата, го налагала и с дърво за огрев. След жестокия побой, бръкнала в джоба му и взела 200 лева. Нападателката си тръгнала, но след малко се върнала с предупреждение: „Ако кажеш на полицията, да знаеш, че няма да бъдеш жив. Ще те унищожа“.

Мъжът опитал да извика помощ чрез аларма в дома си, защото нямал телефон. Никой обаче не го чул, къщите около него са необитаеми. На следващата сутрин случилото се разчуло. Разбрало и семейството му, при което вече дошла и полиция.

Възрастният човек не е могъл да повярва, че го е застигнало това и се чувства унизен. 69-годишната нападателка е била задържана незабавно. Тя е привлечена като обвиняема за грабеж. От прокуратурата уточниха:

„Престъплението е извършено с особена дързост. Тя е била в пияно състояние. Това ще бъде отразено в случая и ще понесе по-тежка наказателна отговорност.“

Извършителката няма да бъде пусната на свобода, казаха от прокуратурата във Враца, откъдето ще бъде внесено искане за постоянна мярка „задържане под стража“. Предвижда се наказание лишаване от свобода от 3 до 10 години.

Абониране
Известие от
guest

1 Comment
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Kllkkjj
Kllkkjj
2 месеци по-рано

Три до пет години….колкото и ,а повечето убийства в България…има резон,нали?