Заради изнасилване на възрастна жена в Сливенско: Събира се подписка за изселване на мъжа

0
197
Пенсионер
Пенсионер. Снимка: Pixabay

Подписка за изселването на мъж, изнасилил възрастна жена, тече в момента в сливенското село Трапоклово. Престъплението е извършено миналата събота, а насилникът е бил задържан за часове. Той е психически нестабилен, с криминално досие и е в ареста с постоянна мярка „задържане под стража“.

Кметът на селото Кирил Кирилов обясни, че мъжът е стар познайник на полицията. Още като малолетен е извършил убийство, за което е излежал присъда в затвора в Бойчиновци, след което обаче се завърнал в Трапоклово.

Жителите на селото и кметът се опитали да го приобщят, намирайки му работа, но той не я пожелал. Последните няколко месеца продължил с престъпленията, като през април се опитал да посегне на дъщерята на изнасилената възрастна жена. Престоял е известно време в затвора в Раднево, но отново бил пуснат на свобода.

„Наложи се преди месец да го изпратят отново в Раднево. Той не е психически стабилен, употребяваше наркотици, в последно време започна да употребява бронз, тъй като няма пари за наркотици“, коментира кметът Кирил Кирилов пред „БНТ“.

Жителите на Трапоклово настояват органите на реда да вземат адекватни мерки, за да бъде вкаран мъжът в затвора и да бъде лекуван. В селото живеят както възрастни хора, така и младежи с деца и всички се безпокоят от присъствието му. Те призовават той да бъде изселен.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments