Заради COVID-19: Българите могат да влизат без ограничения само в 11 страни от ЕС

0
261
Кулата-Промахон
Кулата-Промахон, Снимка: Скрийншот от Google Maps

Заради сериозния ръст на регистрирани случаи на заболели от COVID-19 през

последните седмици българите вече могат да влизат без ограничения само в 11 държави-членки на Европейския съюз. Това показва проверка на „Монитор“.

От вчера са в сила нови изисквания за посещенията зад граница. Чехия например иска отрицателни PCR тестове за сезонните работници. Гърция пък вече изисква и касов бон от направеното изследване. Освен това от правителството в Атина обявиха, че сезонните работници, които напуснат страната преди 4 август, няма да могат да се върнат обратно до второ нареждане.

От тази нощ влизането в Гърция ще може да се осъществява през още няколко гранични пункта, един от които е Маказа. Досега туристическият трафик беше само през „Кулата“.

Освен в Чехия и Гърция отрицателен PCR тест се изисква за още 11 държави от Европейския съюз. В Дания и Финландия пък наши сънародници могат да влизат само с основателна причина. Дания изисква трудов договор, адресна регистрация в страната или документ, който показва, че пътуването е по бизнес.

Преди няколко дни от Европейския център за превенция и контрол на заболяванията обявиха, че България и Румъния са съответно на четвърто и пето място по ръст на броя на заболелите през последните две седмици. Преди нас са Португалия, Люксембург и Швеция.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments