Започва ремонтът на моста край село Бориславци

0
162
Мостът край с. Бориславци. Скрийншот Би Ти Ви
Мостът край с. Бориславци. Скрийншот Би Ти Ви

С подобряването на времето и с оттичането на водите от снеготопенето ще започне ремонт на подпорната стена на моста край село Бориславци, съобщават от агенция „Пътна инфраструктура“.

Съоръжението свързва общините Маджарово и Ивайловград. Построено е преди четири години за близо 900 000 лева. Макар и нов, мостът изглежда опасен на хората от близкото село Бориславци.

В края на миналата седмица експерти от Института по пътища и мостове са обследвали съоръжението и са констатирали повреди на подпорната стена. Причината са проливните дъждове, които са повишили нивото на реката и са отнесли част от стената. До края на седмицата проектанти ще извършат оглед и ще дадат решение за укрепването й.

През февруари 2012 г. интензивните валежи разрушиха моста при 19-ти км на пътя Долни Главанак – Малки Воден и на неговото място бе изградено новото съоръжение. Строителните работи приключиха през януари 2015 г. 10 години е гаранционният срок, уточняват от АПИ.

Предстои и изкърпване на най-големите дупки по третокласния път, който не е в добро състояние, поради това че не е основно ремонтиран от построяването си преди около 50 години, информират още от АПИ.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments