Започнаха проверките в нощните заведения: Ако служител е без маска – сам ще си плаща глобата

0
198
Дискотека
Снимка: Pixabay

Снощи започнаха засилените проверки в нощните заведения. Полицаи и инспектори са проверявали баровете и дискотеките за спазване на задължителните мерки срещу коронавируса. Според ограниченията сега в дискотека не трябва да има повече от четирима на маса, да се спазва поне 1,5 метра дистанция между хората на бара, а обслужващият персонал да е с маски. Намаляването на музиката би помогнало за запазване на дистанцията.

По време на проверката в едно столично заведение инспекторът Никола Велчев констатира пред „бТВ“, че служителите са носили лични предпазни средства, на входа и в обекта имало дезинфектант, измервала се температурата и имало осигурено пространство според заповедта за всеки един човек в заведението.

„Ако открием нарушение, в зависимост от това дали нарушението е на служител, който е без лични предпазни средства – съставяме акт на самия служител. Ако открием вече друго нарушение, с квадратурата и с липса на дезинфектант, се съставя акт на управителя на съответното заведение.“

Глобите са между 300 и 1000 лева за физическо лице. При повторно нарушение – те са от 1000 до 2000 лева. За юридически лица санкциите са между 500 и 2000 лева, а при повторно нарушение – от 2000 до 5000 лева.

Проверките продължават. Към момента са били извършени повече от 3000 проверки и са били съставени над 10 акта за нарушение в търговски обекти.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments