Започна събарянето на опасна необитаема сграда в бургаския ж.к. „Братя Миладинови“

5
1907
Събаряне на сграда
Събаряне на сграда. Снимка: Искра.бг

Започна планираното събаряне на едно от необитаемите двуетажни блокчета, част  бившите работнически жилища, намиращи се в централния бургаски комплекс „Братя Миладинови“.

Събаряне на сграда
Събаряне на сграда. Снимка: Искра.бг

Сградата бе изключително опасна, след като през последните шест месеца в нея бушуваха два големи пожара. При последния инцидент на 22 ноември изгоря цялата покривна конструкция, а вторият етаж бе сериозно засегнат. Поради тази причина се наложи полицията да разпъне лента, която да ограничи достъпа на пешеходци около сградата, тъй като имаше опасност от нови срутвания.

Живущи в близките жилищни сгради споделиха пред Искра.бг, че на няколко пъти са чували как пострадалата от огнената стихия конструкция продължава да се руши

Събаряне на сграда
Събаряне на сграда. Снимка: Искра.бг

Днес опасната сграда вече е заобиколена с огради, а багер е започнал нейното разрушаване. Подобна съдба имаха вече няколко от блокчетата на бившите работнически жилища, които бяха съборени, а на тяхно място бяха построени или в момента се строят модерни кооперации. По този начин през последните години обликът на ж.к. „Братя Миладинови“ тотално се промени, а районът се превърна в един от най-предпочитаните за живеене. 

На този етап не е ясно дали останалите двуетажни блокчета, повечето от които са обитаеми, също ще бъдат разрушени в близките години. 

Абониране
Известие от
guest

5 Comments
стари
нови най-гласувани
Inline Feedbacks
View all comments
Хари Кейн
Хари Кейн
2 месеци по-рано

Джакпот за хората там. Разменили са апартамент в порутен блок, а вероятно сега ще получат такъв в чисто нова кооперация…

сена
сена
2 месеци по-рано

миналата година построиха нова детска градина там и много млади семейства се нанасят съм забелязала

Пенчо
Пенчо
2 месеци по-рано

Вие нормални ли сте? Какво ще му е „предпочитаното“ след като в сграда с 10 апартамента сега ще направят такава с 50-60? Тия коли къде ще паркират? Ще стане едно голямо село, от което нормалните хора ще избягат….

Чипилот
Чипилот
2 месеци по-рано
Reply to  Пенчо

Тихо сега. Ще развалиш далаверата. За овцете им е важно някой да им каже, че пошлото е хубаво и току виж са си продали всички нивички + един доживитен кредит, така че и поколенията им да плащат.

гена
гена
2 месеци по-рано
Reply to  Чипилот

По принцип най-добрият вариант беше да се ремонтират блокчетата, но с тази инвестиция никой не би се наел. Хората са си продали доброволно апартаментите, тъй като са живели в мизерни условия, а сега ще са на чисто ново място.