Започна процедурата по импийчмънт на президента на САЩ Доналд Тръмп

0
110
Доналд Тръмп. Снимка: wikimedia commons
Доналд Тръмп. Снимка: wikimedia commons

Започна процедурата по импийчмънт на президента на САЩ Доналд Тръмп в Сената. Демократи и републиканци влязоха в спор за правилата на провеждащия се процес. Тръмп е обвинен в търсене на намеса от чужди държави за спечелване на изборите тази есен.

В първия ден от процеса, който се определя като „исторически“ тези републиканци, които са на страната на Тръмп, настояха за бързо производство. Демократите обаче твърдят, че това ще лиши обществото от възможността да се запознае с всички детайли около казуса.

Някои републиканци също споделят мнението на противниковата страна и затова ръководителят на Сената МакКонъл позволи повече време да бъде отделено за встъпителните речи на обвинението и на защитата.

Другият голям въпрос, който стои на дневен ред, е призоваването на свидетели. Част от републиканците са под натиска на своите избиратели това да бъде направено, предаде „Darik News“.

Днес се очаква Тръмп да направи първия си широк коментар за процеса срещу него. Той ще даде интервю за предпочитаната от него медия – телевизионния канал Фокс.

Президентът на САЩ е обвинен и за злоупотреба с власт и възпиране на работата на Конгреса.

Тръмп може да бъде отстранен от поста, ако две трети от членовете на Сената гласуват „за“. Демократите обаче нямат подобно мнозинство.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments