Започна делото срещу Бенчо Бенчев

0
69

Започна делото срещу общинския съветник Бенчо Бенчев, предаде репортер на Искра.бг. Повдигнато му е обвинение, че е укривал Димитър Желязков, по прякор Митьо Очите, както и за незаконно притежание на боеприпаси и оръжие.

„През 2018 година на територията на Република Гърция и Република Турция е спомогнал на извършилия престъпление Димитър Желязков да избегне и спрямо него да бъде осуетено наказателно преследване. Без да се е споразумял с Желязков преди това. Помощта, която му е оказал се изразява в следното – транспортирането му от град Солун, Република Гърция до град Истанбул, Република Турция и предоставянето на стая на територията на град Истанбул.

Повдигнато му е обвинение и за това, че на 5 август 2018 година в дома си в град Бургас е държал 57 броя патрони, представляващи боеприпаси без да има за това издадено надлежно разрешение.“, обясни пред репортери прокурор Зорница Щърбева.

Делото се гледа при закрити врата.

Припомняме, че двамата бяха задържани в Истанбул, а на тези местни избори Бенчев отново влезе в общинския съвет, издигнат от Местен комитет.

Оставете коментар

avatar
2000
 
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Фото и Видео файлове
 
 
 
Аудио и Видео файлове
 
 
 
Друг вид файлове
 
 
 
  Абониране  
Известие от