Зам.-министър на образованието: Препоръчваме да няма струпване на 15 септември

0
25
Училище
Снимка: Wikimedia commons

Препоръчваме на 15 септември да не се струпват всички ученици, заяви служебният зам.-министър на образованието Мая Гайдарова. Тя посочи, че е нужно да се изготви плавен график за откриването на учебната година и то да бъде на открито. Гайдарова коментира пред „bTV“:

В насоките си МОН ясно е разписало всички възможни ситуации, както и процедурите, които следват директорите. Нашето виждане е, че трябва да имаме максимално присъствено обучение във всички училища в страната с основен приоритет здравето на учениците.“

Зам.-министърът на образованието допълни, че в училищата ще има осигурени маски за всяко дете, което е забравило своята. По думите й организацията за първия учебен ден е почти готова. Тя отбеляза, че I, V, VII и XII клас ще са на тържественото откриване. Директорът на столичното 119 СУ „Акад. Михаил Арнаудов“ Диян Стаматов е категоричен, че все пак това е тържество и на него ще има емоции и допълни:

Въпреки всичко ще се постараем да има дистанция между отделните класове. Апелът на директорите е тези насоки да придобият административно тежък характер, да имат подпис на министър и да придобият характера на заповед, което е много важно.“

Мая Гайдарова уточни, че в зависимост от това дали има конкретни препоръки на Министерство на здравеопазването или областната управа, МОН планира да даде възможност за плавно откриване на учебната година на открито в област Търговище.

Абониране
Известие от
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments