Зам.-министър Христина Велинова: България подкрепя основните цели на Единното европейско небе

0
121
Христина Велинова
Христина Велинова. Снимка: Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията

България подкрепя основните цели на Единното европейско небе. Това заяви заместник-министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Христина Велинова по време на заседанието на Съвета на Европейския съюз по транспорт, телекомуникации и енергетика (формат „Транспорт“ и „Телекомуникации“), което се провежда днес и утре в Люксембург.

„Политическите и обществените очаквания от тази инициатива са много високи. Наша отговорност е да изберем правилните и работещи решения за постигане на заложените цели. Предложените от Председателството компромисни текстове са сериозна стъпка в правилната посока“, отбеляза Велинова.

В областта на автомобилния транспорт, българската страна изрази подкрепа за приемане на общ подход на Съвета по предложението за изменение на Директивата за наети превозни средства без водач. С предложените изменения се предоставя възможност за наемане от транспортните оператори на превозни средства в държава, различна от държавата на установяване.

Участниците обсъдиха приемането на общ подход по преходните мерки за признаването на свидетелства от трети държави. С предложението се осигурява безпрепятствено признаване на издадените от трети страни сертификати за професионална компетентност на моряци, след изтичането на преходния период – 18 януари 2022 година.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments