Загасиха големия пожар в Стара планина от българска страна

0
534
Пожарът над Чипровци
Снимка: Facebook

Големият пожар в Стара планина над Чипровци от българска страна беше загасен, а от сръбска – локализиран. Това съобщи директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов.

Той поздрави участниците в гасенето на огнената стихия, която обхвана над 50 кв. км. – пожарникари, спасители, служители на Българската армия, пилоти от ВВС, горски служители, доброволци, гранични полицаи. Той поздрави и ръководителите на операцията за добрата организация и ефективната работа, съобщиха от МВР.

„По отношение на нанесените щети сутрешният оглед е показал, че няма тежко засегната гора на българска територия, тъй като пожарът е бил низов. Остава тревожна ситуацията в Сърбия, където времето е все още с високи температури и силно слънце.“, обяви главен комисар Николов.

Той успокои, че не се очакват изненади за България от продължаващия в съседната ни държава пожар, защото той е локализиран.

Както Искра.бг ви съобщи огнената стихия избухна в неделя на труднодостъпно място. Местността е пресечена и до нея се стига единствено с високопроходими автомобили.

Причините за пожара все още се изясняват. По случая се води разследване.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments