Задържаният за убийството в Нови Искър е най-вероятно психичноболен

0
119
Полиция. Снимка: архив
Полиция. Снимка: архив

Задържаният за четворното убийство в Нови Искър не е официално освидетелстван за психично заболяване, но е воден на прегледи в психодиспансер през последните години, заявиха от Министерството на вътрешните работи.

25-годишният мъж се е опитал да заличи следите от убийството, като се е опитал да измие част от помещенията, в които са извършени убийствата в столичния квартал Нови Искър. Убийството е било извършено с брадва, която е намерена, а не както бе съобщено по-рано с огнестрелно оръжие, съобщи директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.

Към момента няма яснота за точната причина за убийството – дали става въпрос за семеен конфликт, или става въпрос за тежко психично заболяване.

Колегите на бащата на извършителя се се опитали да се свържат с него. След като не са успели, са отишли в участъка в Нови Искър, за да потърсят съдействие. Началникът на участъка е отишъл на място. При позвъняването на вратата, самият извършител е отворил, бил е в неадекватно състояние. На въпрос къде са неговите родители, той е заявил, че са на погребение в Пловдив”, каза Хаджиев, цитиран от Би Ти Ви.

Не е ясно кога е извършено четворното убийство в столичния квартал „Нови Искър”, заявиха от прокуратурата.

Данните са съвсем първоначални, тъй като сигналът е получен в днешния ден. Не можем да твърдим с категоричност кога е извършено това четворно убийство, тъй като все още няма готови никакви съдебно-медицински експертизи. По първоначални данни можем да кажем, че то е извършено с брадва“, коментира градският прокурор на София Емилия Русинова и уточни, че текат процесуално-следствени действия, огледи на местопроизшествие и разпити.

Първоначалните данни за лицето, което смятаме за извършител, са, че същият е воден през 2015, 2018 и 2019 г. на преглед при психиатър. Няма данни обаче за същинско психично заболяване, което да изключва вменяемостта. Нито прокуратурата, нито МВР са били уведомявани за някакви инциденти с участието на това лице. Няма заведени преписки и досъдебни производства. Няма данни за наркозависимост. Не сме изключили нито една версия“, каза още Русинова.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments