Задържани са двама мъже за грабеж от жена в Софийско

0
489
Задържани
Снимка: МВР

Двама мъже са били арестувани за обир от жена в Златица, съобщиха от ОДМВР-София.

Около 23:30 часа на 14 март 44-годишна местна жителка се прибирала от работа. Тя била нападната от двама маскирани непознати, които насила отнели раницата й. Жената веднага подала сигнал в Районното управление в Пирдоп. Тя обяснила пред разследващите, че са й били откраднати два мобилни телефона, таблет и сумите от около 4500 лева и 300 евро.

След оглед на местопроизшествието по случая е било образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура в Пирдоп. В резултат на предприетите действия по разследването от служители на полицейския участък в Златица, криминалисти от ОДМВР-София и РУ-Пирдоп са били установени и задържани извършителите на престъплението.

Това са двама мъже на 24 и 22 години. Първият е адресно регистриран в село Каменица, а вторият в София. Младежите направили пълни самопризнания пред разследващите. В тях била намерена част от открадната сума. При извършен оглед на района, в посоката укриването им, в близост до пункт за изкупуване на метални отпадъци в града, са били открити вещи, както и още една част от парите.

Извършен е бил обиск в жилище в Златица, което било обитавано под наем от 24-годишния мъж. Там е била намерена и останалата част от отнетата сума, патрон за карабина и топче растителна маса с тегло около 2 грама, която реагирала на марихуана. При претърсване на таванското помещение на къщата е била открита и раница. В нея имало вакуумиран плик с около 300 грама суха растителна маса. Вчера след като са били събрани доказателствата в Районна прокуратура-Пирдоп, двамата извършители са привлечени в качеството на обвиняеми за извършеното от тях престъпление. Взета им е била мярка за неотклонение „подписка“. Действията по разследването продължават.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments