Задържан е водачът, създал рискова ситуация край Първомай. Той е със 7 акта и 21 фиша

0
1229
Нарушител
Нарушител. Снимка: Скрийншот от видео

Шофьор, създал изключително рискова ситуация на главния път между Пловдив и Хасково, е задържан в полицията в Първомай. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Пловдив.

Действията на служителите на реда последвали веднага след публикация в социалната мрежа вчера. Около 14:30 чasa водач споделил клип от видеорегистратора на своя автомобил, от който се вижда как „БМВ“ се движи с много висока скорост на правия участък между Първомай и с. Бяла река.

В даден момент въпросната кола започва да изпреварва камион и за секунди се разминава с насрещно движещия се автомобил, преминавайки вляво по банкета.

В така създалата се ситуация вероятността от челен сблъсък е била многа голяма, а за участвалите в нея водачи – и изключително стресова.

3 часа след прегледа на кадрите и благодарение на бързите си действия, полицаите от Първомай установили самоличността на шофьора на „БМВ“-то. Той е 26-годишен местен жител, със системни нарушения на пътя и множество наложени административни наказания по ЗДвП. По данни от полицията е със 7 акта и 21 фиша.

Нарушителят е задържан за 24 часа, а по случая е било образувано бързо производство по чл.325, ал. 3 от НК.

Ръководството на ОДМВР-Пловдив използва случая да информира гражданите, че служителите на реда активно се запознават с публикациите във всички информационни източници, в това число социалните мрежи и медии, в които се представят данни за пътни нарушения и престъпления. Апелът към гражданите обаче е с предимство да подават своите сигнали на тел. 112, за да може полицията да взема своевременни мерки.

Абониране
Известие от
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments